Događanja


Jednom mjesečno, ZEI će organizirati razmjenu istraživačkih ideja kroz različita predavanja i panele, te tako poticati diskusiju unutar znanstvene i stručne zajednice.

Održan četvrti online webinar

15. travnja u 13:30 sati David Morris održao je online webinar o Političkim rizicima inicijative jedan pojas, jedan put: možemo li upravljati rizicima međuovisnosti s Kinom ili smo predodređeni za geopolitičko sučeljavanje? Webinar je moderirala izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić- Prodekanica za međunarodnu suradnju i projekte Ekonomskog fakulteta- Zagreb i voditeljica Zavoda za euroazijska istraživanja. Nakon izlaganja, uslijedila je kratka rasprava. Zahvaljujemo svim sudionicima na interesu i aktivnom sudjelovanju.

Održana druga sjednica Savjeta CRO-CHI Think Tanka


Druga (virtualna) sjednica Savjeta CRO-CHI Think Tanka održana je u utorak, 06. travnja 2021. od 11:00 – 13:00h putem Google Meet platforme. Na dnevnom je redu bilo aktualno stanje suradnje Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine, gospodarska i znanstveno-istraživačka i obrazovna suradnja, informacije o aktivnostima Konfucijevog instituta, te strateška pozicija Kine u novom globalnom post-COVID i post-Trump okruženju.


Održan treći online webinar

18. ožujka u 14 sati dr. sc. Mia Mikić održala je online webinar o Regionalnom sveobuhvatnom gospodarskom partnerstvu i post-globalizaciji. Webinar je moderirala doc. dr. sc. Anita Čeh Časni- zamjenica voditeljice Zavoda za euroazijska istraživanja. Nakon izlaganja, uslijedila je kratka rasprava. Zahvaljujemo svim sudionicima na interesu i aktivnom sudjelovanju.

Održan drugi online webinar

U četvrtak, 18.02.2021. s početkom u 13 sati održan je drugi online webinar u organizaciji Zavoda za euroazijska istraživanja.

Profesor Alexandr Svetlicinii (University of Macau) prezentirao je svoju knjigu: "Chinese State Owned Enterprises and EU Merger Control", a o knjizi je govorila i prof. dr. sc. Jasminka Pecotić Kaufman (Katedra za pravo, EFZG). Webinar je moderirala izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić- voditeljica Zavoda za euroazijska istraživanja i prodekanica za međunarodnu suradnju i projekte Ekonomskog fakulteta -Zagreb. Nakon izlaganja, uslijedila je kratka rasprava. Zahvaljujemo svim sudionicima na interesu i aktivnom sudjelovanju.Veleposlanik Indije

u posjeti EFZG-u & ZEI-u


U četvrtak, 28. siječnja 2021. H. E. Raj Kumar Srivastava, veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj, posjetio je Ekonomski fakultet. Ugostila ga je uprava Fakulteta - dekan prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prodekanice izv. prof. dr.sc. Kosjenka Dumančić i izv. prof. dr.sc. Sanja Sever Mališ i doc. dr.sc. Velibor Mačkić, posebni savjetnik Predsjednika RH za ekonomiju.


Tom prilikom veleposlanik Srivastava upoznao se s radom Fakulteta i Zavoda za euroazijska istraživanja. Domaćini i počasni gost razgovarali su o mogućnostima suradnje s naglaskom na zajedničke međunarodne projekte.


Održan prvi online webinar u organizaciji ZEI-a. Hvala našim predavačima i svim sudionicima.


Prvi online webinar koji organizira ZEI će se održati u petak, 18.12.2020. s početkom u 13 sati putem Google Meet platforme na linku: https://meet.google.com/tvc-bshk-znt

Ukratko o webinaru:

Autori analiziraju pravni okvir EU-a za nadzor izravnih stranih ulaganja u EU, provedbena rješenja u pet država članica EU-a iz Srednje i Istočne Europe (CEE) te razmatraju stanje i perspektive regulacije izravnih stranih ulaganja u Republici Hrvatskoj.