Najave

Sa zadovoljstvom najavljujemo zanimljive online webinare koji će se održati putem Google Meet platforme. Rezervirajte termin i pridružite nam se!

13. svibnja u 14 sati (CET), Peter Pinguang YING govorit će o reformi WTO-a i kineskom DP-u

Kratak CV:

Peter Pinguang YING (应 品 广) doktor pravnih znanosti, izvanredni profesor i dekan Škole za trgovinske pregovore, WTO, Kina, Šangajsko sveučilište za međunarodno poslovanje i ekonomiju (SUIBE) i zamjenik ravnatelja Šangajskog Centra za globalnu trgovinu i ekonomsko upravljanje (SC-GTEG). Bio je gostujući profesor na Vrije Universiteit Brussel, Queensland University of Technology i Singapore Management University. Također je zamjenik predsjednika stručnog odbora Kineskog udruženja za trgovinu uslugama, zamjenik glavnog tajnika Udruženja za istraživanje prava konkurencije Šangajskog pravnog društva i član Azijskog udruženja za zaštitu konkurencije (ACA). Njegova istraživačka ekspertiza uključuje pravo i politiku tržišnog natjecanja te međunarodnu trgovinu i ekonomsko upravljanje.

10. lipnja u 14 sati (CET), dr. David Skilling govorit će o tome kako male europske zemlje i male azijske zemlje rješavaju problem pandemije i deglobalizacije

Kratak CV:

David Skilling je direktor Landfall Strategy Group, ekonomskog i političkog savjetodavnog poduzeća koje pruža uvid u globalna ekonomska i politička kretanja.

David je obnašao funkciju višeg savjetnika tajnika Ministarstva vanjskih poslova i Trgovine na Novom Zelandu između 2011. i 2015, pružajući uvid u globalnu ekonomiju u nastajanju i politička zbivanja.

Prije osnivanja Landfall Strategy Group 2011. godine, David je bio suradnik direktora tvrtke McKinsey & Tvrtke u Singapuru, kao i viši suradnik u McKinsey Global Institute, McKinseyjev interni ekonomski think-tank. Prije nego što se pridružio McKinseyu, David je bio Izvršni direktor novozelandskog instituta, privatnog, nestranačkog think-tanka. Do 2003. god. David je bio glavni savjetnik u riznici Novog Zelanda, savjetujući o raznim strateškim ekonomskim i političkim pitanjima.

David redovito govori o pitanjima malih gospodarsava na međunarodnim konferencijama i institucijama. Također, piše o globalnim ekonomskim i političkim pitanjima, uključujući Straits Times, Wall Street Časopis, Project Syndicate, The Times, Foreign Affairs, Neue Zürcher Zeitung i Nikkei Asian Pregled. Doktorirao je na javnoj politici Sveučilišta Harvard, te ima magisterij komercijalne ekonomije sa Sveučilišta u Aucklandu na Novom Zelandu.